ADANA'da, sevdiği kızın yakınları tarafından jandarma karakolunda bıçaklanarak öldürülen 20 yaşındaki Şükrü Gök'ün cinayet şüphelisi 32 yaşındaki Mehmet Eroğlu ile 21 yaşındaki Salih Karakaplan, 'haksız tahrik' indiriminden de yararlandırılarak 15'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, Tuzla Beldesi'nde, 29 Nisan 2012'de meydana geldi. İddiaya göre, Şükrü Gök, sevdiği A.E.'yi ailesinden istedi. Olumsuz cevap alan Gök, olay günü alkol alarak kızın evinin önüne gidip, A.'yı sevdiğini ve evlenmek istediğini söyledi. Bunun üzerine kızın ailesi ile Gök arasında tartışma çıktı. Sonra da jandarma ekipleri gelerek tarafları jandarma karakoluna götürdü. Olayı öğrenen kızın amcası Mehmet Eroğlu yanına arkadaşı Salih Karakaplan'ı da alarak jandarma karakoluna gitti. Baba kız müşteki olarak ifade verirken, Salih Karakaplan karakolun bekleme salonunun lambasını söndürdü, Mehmet Eroğlu da bekleme salonunda bulunan Şükrü Gök'ü karnından ve sırtından bıçakla yaraladı. Yaralı Gök hastanede ölürken Karakaplan ile Eroğlu yakalanıp tutuklandı.
Sanıklar hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ceza verilirken 'haksız tahrik' hükümlerinin de uygulanması istenen sanıklar Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Olaydan dolayı çok pişman olduğunu belirten sanık Mehmet Eroğlu, "Suçu ben tek başıma işledim. Diğer sanığın suçla ilgisi yok. Ben de çok pişmanım. Keşke olmasaydı" dedi. Diğer sanık Salih Karakaplan da "Ben suça katılmadım. Mehmet tek başına yaptı. Lambayı da söndürmedim" diyerek kendini savundu.
Mahkeme heyeti, sanıkları 'kasten öldürme' suçundan önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sonra da cezaları 'haksız tahrik' hükümlerini uygulayarak 18'er yıla, sanıkların duruşmalardaki iyi hallerinden dolayı da 15'er yıla indirdi. MKA(BK/BT)