KARABÜK'ün Yenice İlçesi'nde TIR ile çarpışan cipte yaşamını yitiren emekli maden işçisi, eşi ve 2 çocuğunun cenazeleri gözyaşları arasında toprağa verildi.
Kaza, dün Karabük- Zonguldak Karayolu Kayadibi mevkiinde meydana geldi. Şerit ihlali yaparak karşıdan gelen TIR ile çarpışan 67 ES 182 plakalı cipin sürücüsü emekli maden işçisi 52 yaşındaki Rasim, eşi 48 yaşındaki Pembe, çocukları 18 yaşındaki Burhan ve 23 yaşındaki Arzu Kurt öldü. Çiftin diğer çocukları 31 yaşındaki Sıtkı Kurt ise yaralı kurtuldu.
Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan 2 ay önce emekli olan maden işçisi Rasim Kurt, eşi ve çocuklarının cenazeleri Yenice Devlet Hastanesi morgundan alınarak Şirinköy Köyü'ne götürüldü. Ailenin yakınları taziyeleri kabul ederken, gözyaşlarına boğuldular. Cenaze namazına Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Yortan Beldesi Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki ile vatandaşlar katıldı.
Baba ve anne ile çocuklarının cenazeleri, öğlen ayrı ayrı kılınan cenaze namazlarının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Zonguldak'da oturan ve 6 çocukları olan ailenin, köydeki yakınlarını ziyaretten dönerken kaza yaptığı öğrenildi. Yaralı kurtulan Sıtkı Kurt'un hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

FOTOĞRAFLI