Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () – KARABÜK’te, Ülkü Ocakları üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaparak Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2'nci Hava Kuvvet Komtanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesini protesto etti.

Karabük Ülkü Ocakları üyesi yaklaşık 200 kişi, Yenişehir Mahallesi’nde bulunan Atatürk Anıtında toplandı. Aralarında MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan ve Ovacık İlçesi Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Dursun’unda bulunduğu grup, ellerinde Türk bayraklarıyla, 'Ne mutlu Türküm diyene’, ‘Vatan sana canım feda’, ‘Dişe diş kana kan intikam intikam’, ‘Bayrağa uzanan eller kırılsın’ sloganları atarak Karabük Belediyesi önüne yürüdü. Vatandaşlar alkışlarla ve Türk bayrağı açarak yürüyüş yapan gruba destek verdi.

Karabük Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolga Akay, bir grup teröristin 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı bir askeri alana girerek Türk bayrağını indirmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi. Akay, ’’Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür'' dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, İstiklal Marşı okuduktan sonra olaysız dağıldı.

BD(DS/SSA) (FOTOĞRAFLI)