SİVAS'ta 40 yaşındaki İbrahim Ilık yolda önüne çıkan kaplumbağaya çarpmamak için traktörün direksiyonunu kırınca, yaklaşık 40 metrelik uçuruma yuvarlandı. Yaralanan İbrahim Ilık, tedaviye alındı.
Şanlıura'nın Suruç ilçesine bağlı Aşağıoylum Köyü'nde yaşayan evli 7 çocuk babası İbrahim Ilık, tarım işçisi olarak geldiği Sivas'ın Yıldızeli ilçesi Akkuzulu köyüne pancar işinde çalışmaya geldi. Traktörü ile geçen hafta cuma günü pancarları sulamak için tarlaya giden Ilık, Akkuzulu mevkisinde yolda önüne çıkan kaplumbağayı son anda fark etti. Kaplumbağayı ezmemek için direksiyon kıran  Ilık, yaklaşık 40 metrelik uçuruma yuvarlanan traktörde yaralandı.
Çevredeki köylülerin yardımına koştuğu Ilık, Yıldızeli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin ortopedi servisinde tedaviye alındı. Sol bacağında bir çok kırık ve yara bulunan İbrahim Ilık traktörle ilerlerken birden kaplumbağayı fark ettiğini belirterek, "Kaplumbağayı ezmemek için traktörün direksiyonunu çevirince uçuruma yuvarlandım. Uçtuğum yer çok derinde, beni oradan karşı tarafta bulunan köylüler bulmuş çıkarmış. Şimdi sağlık durumum gayet iyi. Hastaneden çıktıktan sonra yine aynı olay başıma gelse yine çarpmamak için aynı şeyi yapardım. Sonuçta o da bir canlı" diye konuştu. Tedavisi süren Ilık'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

FOTOĞRAFLI