MANİSA’da, bir kadını yerde sürükleyerek çantasını kapkaç yaptığı ileri sürülen 32 yaşındaki C.Ş., tedavi için gittiği Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde polis tarafından yakalanıp, gözaltına alındı.
18 Kasım’da, 32 yaşındaki Beyhan Kendüz’ün içinde cüzdanı, cep telefonu ve makyaj malzemeleri bulunan çantası, Şehitler Caddesi’nde bir kişi tarafından kapkaç yapılarak çalındı. Çantasını bırakmamak için direnince kaçkaççı tarafından yerde sürüklenen Kendüz, sol kolundan yaralanmıştı. Çevredekilein haber vermesi üzerine gelen polis ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan genç kadının kolunda çatlak olduğu belirlenmişti.
Kapkaççının yakalanması için çalışma başlatan polis, Kendüz’ün çalınan cep telefonunu sinyalinden Kula İlçesi’ndeki bir kişiye satıldığı tespit edildi. Görgü tanıklarının ve Kendüz’ün çalınan telefonu satın alan kişinin verdiği eşkal üzerine araştırma yapan polis, kapkaççının çeşitli suçlardan 8 ayrı sabıkası bulunan C.Ş., olduğunu belirledi. Polis, C.Ş.’yi alkol ve uyuşturucu bağımlığı nedeniyle tedavi görmek için gittiği Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi bünyesindeki Alkol ve Maddi Bağımlığı Tedavi ve Eğitim Merkezi’nde (AMATEM) 10 gün sonra yakalayıp, gözaltına aldı. C.Ş., polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.