Oğuzhan KILIÇ/ ALTINTAŞ(Kütahya), () - NÜFUSU 2 binin altına düşmesi nedeniyle kapatılıp köy statüsüne dönüştürülen Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepe Çalköy beldesi sakinleri, itfaiye arazözü, kepçe ve 3 midibüsü İl Özel İdaresi'ne vermemek için karayolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Vatandaşlar "Makam aracını verdik, diğer araçları vermeyiz" dedi.
Belde belediyesinin kapatılması nedeniyle araçların İl Özel İdare tarafından alınacağını belirten yaklaşık 500 kadar Zafertepe Çalköy sakini, ellerinde Türk Bayraklarıyla Dumlupınar karayolunu araç trafiğine kapattı. Yol kenarında lastik yakan vatandaşlar "Beldeydik köy olduk. Belediyenin araçlarına il Özel İdaresi el koyuyor. Belediye başkanın makam aracını kendilerine verdik. Kalan itfaiye aracı, kepçe ve midibüsleri vermeyiz. Bu araçlar bizim vergilerimizle satın alındı, bundan sonhra da bize hizmet vermesini istiyoruz" diye konuştu.
Kalabalığın yol kenarına yaktığı lastikleri jandarma ekipleri yangın tüpü ile söndürmeye çalıştı. Jandarmalar, tüp bitince alevlerin üzerine kum atarak yangını söndürdü.
İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Akçay da olay yerine gelerek yolu kapatanlarla görüştü. Albay Akçay'ın ikna çabaları olumlu sonuç verdi ve yol trafiğe açıldı. 

OK(EK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)