SAKLIKENT KANYONU’NDA BİR KİŞİ HALEN KAYIP

Muğla’nın Seydikemer llçesi’ndeki Saklıkent Kanyonu’nda meydana gelen sel felaketinde 1 kişinin kaybolduğu kaydedildi. Seydikemer Kaymakamı Muammer Söken, saat 18.00 sıralarında kanyonda meydan gelen sel nedeniyle mahsur kalan tatilciler arasında bulunan Ömer Özcan’ın kaybolduğunu belirtti. Kaymakam Söken, tatilcilerden sel sularında kapılan Melike Kısa’nın vatandaşlar tarafından kurtarıldığını, Ömer Özcan’dan ise haber alınamadığı söyledi. Kaymakam Söken, jandarmanın olaydan sonra kimlik tespiti yaptığını, bu tespit sonunda Ömer Özcan’ın kayıp olduğunun ortaya çıktığını vurguladı.

ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bölgede halen arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Kaymakam Söken, “Kanyonda grup halinde gezen tatilciler, sel sularının gelmesiyle yüksek yerlere sığınmaya çalışarak korunmaya çalıştı. Bu sırada sel sularına kapılan Ozan Genç hem aldığı darbeler hem de su yutması nedeniyle yaşamını yitirdi. 46 kişi güvenli şekilde kurtarıldı. Burada sürekli bir sağlık ekibinin bulunması önem arz ediyor. Bu konuda hemen çalışma yapacağız” dedi.

BELEDİYE BAŞKANININ AÇIKLAMASI

Seydikemer Belediye Başkanı Ak Partili Yakup Otgöz ise “Bu mevsimde kanyonda sel olması görülen bir olay değil. Bundan 15 yıl kadar önce de benzer bir olay yaşanmış. Cenap- Allah’ın yazısı” dedi.

GÖRGÜ TANIĞI: SUDA SÜRÜKLENEN İNLARLAR GÖRDÜM

Görgü tanıklarından Ümit Göktepe de şunları kaydetti:

“Su içmeye gelmiştim. Suyun içinde sürüklenen insanlar gördüm. Bir kişiyi elinle tutarak çıkardım. Kayalara çarpa çarpa sürüklenmiş. Sudan çıkardığımızda kalbi durmuştu. Ambulansta yapılan müdahale sonrasında kalbi yeniden çalışmaya başladı. Ancak hastanede vefat etmiş.”

CEP TELEFONUYLA ÇEKTİLER

Diğer yandan sel sularına kapılarak yaşamını yitiren 35 yaşındaki Ozan Genç’in suda sürüklenme anları bazı tatilciler tarafından cep telefonuyla çekildi. Görüntülerde suyun sürüklediği Ozan Genç’in çevredekiler tarafından yakalanması ve sudan çıkarılması yer alıyor.

FOTOĞRAFLI