Akif ARICI/ANTALYA, () - ANTALYA'da arkadaşlarıyla gezmek için gittiği Köprülü Kanyon'da kayalıklardan düşen 22 yaşındaki Hüseyin Boz'u aynı bölgede eğitimden dönen AKUT ve itfaiye ekibi kurtardı. Genci hastaneye götürmek için olay yerine gelen sağlık görevlisi Ali Boz, mahsur kalan kişinin oğlu olduğunu görünce şoke oldu.
Olay dün saat 14.00 sıralarında Manavgat İlçesi, Beşkonaklar Beldesi'nde meydana geldi. Arkadaşlarıyla birlikte gezintiye giden Hüseyin Boz, Köprülü Kanyon'a çıktı. Kayalıklarda yürürken bi randa dengesini kaybeden Boz, kendisini 20 metre aşağıdaki bir ağaca takılı halde buldu. Kolları ve bacaklarından yaralanan Boz için arkadaşları yardım çağırdı.
EĞİTİMDEN DÖNEN AKUT KURTARDI
Bölgede 4 gün süren tatbikat ve eğitimlerinin ardından dönüşe geçen AKUT Antalya ekipleri, mahsur kalan gencin haberini alır almaz kanyona ulaştı. İtfaiyeyle birlikte olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ambulansındaki paramedik Ali Boz ise mahsur kalan gencin oğlu olduğunu görünce şoke oldu. Olay yerindekiler tarafından sakinleştirilen Boz oğluyla konuşarak ona moral verdi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından mahsur kaldığı yerden kurtarılan Hüseyin Boz'a ilk müdahaleyi babası yaptı.
Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'na ait helikopterle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Hüseyin Boz'un hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

AA(SU) (FOTOĞRAFLI)