Halife YALÇINKAYA / SİVAS, () - SİVAS'ta yaşayan 49 yaşındaki Kemalettin Topçu, kanser tedavisi gören 26 yıllık eşi 47 yaşındaki Ayşe Topçu'yu 6 yerinden bıçaklayarak öldürdü.
Akdeğirmen Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk annesi Ayşe Topçu 8 ay önce göğüs kanseri olduğunu öğrendi. Kanser olduğunu öğrendikten sonra psikolojisi bozulan Ayşe Topçu, eşi Kemalettin Topçu ile sürekli tartışmaya başladı. 11 Mayıs günü evde kimsenin olmadığı sırada Ayşe Topçu eşi ile bilinmeyen bir nedenle yine tartıştı. Eşine sinirlenen Kemalettin Topç iddiaya göre mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile eşini 6 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladı.
Ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi genel cerrahi yoğun bakım servisine kaldırılarak tedaviye alınan Ayşe Topçu bu sabah yaşamını yitirdi.
Olaydan sonra gözaltına alınan ve Demir Çelik İşletmeleri'nde işçi olarak çalışan Kemalettin Topçu ise yapılan sorgu işleminin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
Ayşe Topçu'nun cenazesi ise, yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından teslim  alınarak Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verildi.
HY(EA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)