Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da akciğer kanseri  44 yaşındaki İbrahim Ak, ölümle yüz yüze kaldığını belirterek eşine ve 6 çocuğuna sahip çıkılmasını istedi.
Merkez Yüreğir İlçesi'nin Başak Mahallesi'nde 2 odalı kiralık evde oturan İbrahim Ak, seyyar satıcılık yaparken 3 yıl önce akciğer kanseri olduğunu öğrendi. En büyüğü 9 yaşında olan 6 çocuk babası İbrahim Ak, ailesinin geçimini sağlayabilmek için çalışmaya devam edip, tedavi olmadı. Ak, hastalığı ilerleyince de yatağa mahkum oldu.
İbrahim Ak çalışamaz hale gelince, eşi 38 yaşındaki Zeliha Ak geçici tarım işçileri ile birlikte tarlalarda çalışmaya başladı. Günlük işlerden kazandığı para ile evlerini geçindiren Zeliha Ak, "Eşim çalışamaz olunca iş başa düştü. Çocukları bazen komşuya, bazen hasta eşime emanet edip tarlaya gidiyorum. Kazandıklarımızla karnımızı doyurabiliyoruz" diye konuştu.
'İYİLEŞMEM MÜMKÜN DEĞİL'
Zamanında ve gerekli tedavisi yapılmadığı için hastalığın son aşamaya geldiğini kaydeden İbrahim Ak'ın vücudunda yaralar oluşmaya başladı. Boyun, kol ve sırtında yaklaşık 10 santimetre büyüklüğünde şişlikler çıkan İbrahim Ak ise, şunları söyledi:
"Paramız olmadığı için tedavimi erteledim. Ama ilerleyip son aşamaya geldi. Doktorlar açık açık anlatmasa da artık yapacak bir şeylerinin kalmadığını belirtip, bana 'Git evinde ölümü bekle' dedi. Ben de eve geldim. Biliyorum ki Allah'tan ümit kesilmez, ama şu saatten sonra da iyileşmem mümkün değil, hiçbir sosyal güvencem yok. Evim yok. Eşime ve çocuklarıma sahip çıkılmasını istiyorum."

FOTOĞRAFLI