ADANA'da 18 yaşındaki Deniz Turgut'un öldürüldüğü 6 kişinin de yaralandığı olaya karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan aynı yaştaki Ali Bayav, 22 yaşındaki Kadir Aslan ve 19 yaşındaki Mehmet Kurt adliyeye sevk edildi.
Olay, 23 Ocak'ta merkez Seyhan İlçesi'nin Uçak Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Deniz Turgut, arkadaşı 22 yaşındaki Can Çakıcı ile yürürken yanlarına Mehmet Kurt ile V.Y. geldi. Kız meselesi yüzünden çıkan tartışma bıçaklı sopala kavgaya dönüşünce Deniz Turgut ağır yaralandı. Turgut, götürüldüğü hastanede yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı.
Kavganın ardından Turgut'un kuzeni Ali Bayav, olaya karışan Mustafa Kurt ve V.Y.'nin Şakirpaşa Mahalle muhtarlığının bulunduğu parkta olduğunu öğrendi. Arkadaşları Yusuf Güler ve Kadir Aslan'ı da yanına alan Ali Bayav, parka gitti. Burada çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada ise her iki gruptan 6 kişi yaralandı. Kavgaya karışanlardan bazıları olay yerinden kaçarken, yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Olayla ilgili çalışma başlatan polis, ikinci kavgaya karışan Ali Bayav ve Kadir Aslan ile Deniz Turgut'un cinayet şüphelisi olduğu iddiasıyla Mehmet Kurt'u gözaltına aldı. Sorgularında susma hakkını kullanan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.
Bölücü terör örgütü üyeliği ve yasadışı gösterilere katılmak, cam kırmak suretiyle kuyumcu soygununa karışmak suçlarından poliste çok sayıda kaydı bulunan Ali Bayav, 2 yıl önce hazırladığı bombalı düzeneğin patlaması sonucu Sağ elinin 2 parmağı kopmuştu.