KOCAELİ'nin Karadeniz'e kıyısı olan Kandıra İlçesi sahillerinde serinlemek için denize giren 2 kişi boğularak öldü.
Dilovası İlçesi'nden Kerpe Sahilinde denize girmek için gelen 33 yaşındaki Ertuğrul Özer, dalgaların arasında bir süre mücadele ettikten sonra gözden kayboldu. Durumu fark eden ve sahilde görev yapan Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi kurtarma ekipleri durumu fark ederek hemen denize girdi. Dalgaların arasında çıkartılan Özer, kıyıda yapılan tüm müdahelelere rağmen kurtarılamadı.
HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ
İkinci boğulama olayı Cebeci Plajı'nda meydana geldi. Çayırova İlçesi'nden Cebeci sahilinde denize girmek için gelen 33 yaşındaki Rahmetullah Taşköprü ve kardeşi 25 yaşındaki Suat Taşköprü, girdikleri denizde çırpınmaya başladı. Kardeşlerin yardım çığlıklarını duyanlar hemen durumu kurtarma ekiplerine bildirdi. Kurtarma ekipleri hemen denize girerek iki kardeşi kısa süre içersinde kıyıya çıkardı. Yapılan ilk müdahele ardından iki kardeş Kandıra Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Rahmetullah Taşköprü kurtarılamadı. Suat Taşköprü ise Gebze’de bulunan özel bir hastaneye sevk edildi.
Ayrıca Dikili ve Lahana koylarında denize giren Muammer Gürel, Sinan Gürel ve Sinan Başbuğ da arama kurtarma ekiplerince boğulmaktan son anda kurtarıldı.

FOTOĞRAFLI