İZMİT (Kocaeli), ()- KOCAELİ'nin Kandıra İlçesi'ndeki T Tipi Cezaevi'nde önceki gece çıkan isyana karışan 60 tutuklu ve hükümlü, başka cezaevlerine gönderildi.
İzmit- Kandıra yolunun 20. kilometresindeki F Tipi Cezaevi'nin hemen karşısındaki kampleks içinde yer alan adli suçlaların kaldığı Kandıra T Tipi Cezaevi’nde geçen cuma gecesi, eziyet edildiğini ve kötü koşullarda tutulduklarını iddia eden mahkumlar isyan çıkarmıştı. Koğuşların içindeki yastık ve yatakları yakan, daha sonra çatılarak çıkarak sloganlar atan mahkumlar güçlükle ikna edilirken, çıkan yangın da itfaiye ekiplerince söndürülmüştü.
Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İl Jandarma Komutanı Albay Birol Şimşek'in de cezaevine giderek çalışmaları yakından izlediği isyanın sonüa ermesinin ardından hafta sonu olmasına rağmen  isyanı başlatan ve katılanlar tesbit edildi.  İsyanı başlattığı ve yangını çıkarttığı anlaşılan 20 mahkum'un yanı sıra isyana karışan veya yangında koğuşları zarar gören 40 mahmum olmak üzere toplam 60 mahkum 8 ayrı ile gönderildi.

MB(MB/SS)