ANTALYA'da geçen yıl su kanalında cesedi bulunan 40 yaşındaki Çetin Kıvırcıksaçlı'nın, ölmeden önce kolunun kırıldığı, başına taşla vurulduğu belirlendi. Cinayet ile ilgili tutuklu 4 sanık hakkında, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.
Döşemealtı İlçesi Altınkale Mahallesi'nde geçen yıl 30 Temmuz'ta yoldan geçenler su kanalında hareketsiz yatan bir kişiyi görünce polise haber verdi. Sevk edilen ekipler, üzerinden kimlik çıkmayan erkek cesedinin, çiftçi Çetin Kıvırcıksaçlı'ya ait olduğunu belirledi. Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopside, Kıvırcıksaçlı'nın, darbeye bağlı olarak 'Dil kemiği' olarak bilinen alt çenenin alt arkasında bununan ve dilin dış kaslarının tutunduğu oldukça küçük hyoid kemiğinin kırılması sonucu öldüğü anlaşıldı. Kıvırcıksaçlı'nın cesedinin bulunduğu bölgede hiçbir bağlantısının olmaması da cinayet şüphesini artırdı.
Üzerinde hiçbir eşya bulunmayan Kıvırcıksaçlı'nın sağ arka baldır bölgesine yapışmış bir sim kartı, otopsi sırasında bulundu. 2 GB hafıza kartındaki bilgilerden yola çıkan polis, önce kardeşi Tuncay Kıvırcıksaçlı, daha sonra çocukluk arkadaşı Muzaffer Topuz ile görüştü. Topuz, çocukluk arkadaşının, Gurbet D. adlı kadınla görüştüğünü anlattı. Polis, Gurbet D.'yi, ardından onun evli ve 1 çocuk babası sevgilisi İlyas K.'yı gözaltına aldı. Çetin Kıvırcıksaçlı'nın öldürülmesine yardım ettiği iddiasıyla Adnan D. ve Saim Ç. de gözaltına alındı.
AYNI KADINLA İLİŞKİ
Yapılan soruşturma sonunda 19 yıllık evli ve 1 kızı olan İlyas K.'nın, İskenderun'da 1.5 ay cezaevinde kaldıktan sonra burada tanıştığı 1 çocuk annesi Gurbet D.'yi de yanına alarak Antalya'ya geldiği, Gurbet D.'ye Masa Dağı yakınlarında ev kiralayan İlyas K.'nın zaman zaman burada kaldığı belirlendi. Gurbet D.'nin ise geçen yıl Bilecik Cezaevi'ndeki bir yakınını ziyareti dönüşünde otobüste tanıştığı Çetin Kıvırcıksaçlı ile Antalya'ya döndükten sonra cinsel birliktelik yaşamaya başladığı tespit edildi.
Gurbet D.'nin olay gecesi Çetin Kıvırcıksaçlı'yı evin yakınındaki parka çağırdığı, İlyas K.'ya ise, "Beni rahatsız ediyor, para istiyor" dediği, İlyas K.'nın arkadaşı Adnan D. ile parka giderek Kıvırcıksaçlı'yı öldüresiye dövdüğü ortaya çıktı. İlyas K.'nın arkadaşı Saim Ç.'yi de olay yerine çağırdığı, Kıvırcıksaçlı'yı aracın bagajına yerleştiren şüphelilerin Yeşilbayır beldesinde kanala atmak için aracı durdurduğu, ancak çevredeki villanın kameralarında görünebilir düşüncesiyle bundan vazgeçtiği belirlendi. Biraz kendine gelen Çetin Kıvırcıksaçlı'yı Adnan D. ile İlyas K.'nın yol boyunca dövdüğü, Altınkale Mahallesi'ne geldiklerinde araçtan indirdikleri Kıvırcıksaçlı'nın kolunu ters çevirip kırdıkları, başına taşla vurdukları, boğazını sıkıp hyoid kemiğini kırdıkları belirlendi. Otopsi raporlarında tam belirlenemese de savcılık yorumuna göre canlı olarak kanaldan aşağı yuvarlanan Kıvırcıksaçlı, boğulup yaşamını yitirdi.
BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR
Şüpheliler, savcılıktaki ifadelerinde ise birbirlerini suçladı. İlyas K., şöyle dedi:
"Çetin Kıvırcıksaçlı bana 'Gurbet'i bırakacaksın. Yoksa seni s.....m. Sana etek giydiririm' deyip duruyordu. O gece defalarca küfretti. Zaten aşırı derecede sarhoştu. Aramızda yumruklaşma oldu. Araçta dövmedim. Araçtan indikten sonra onu itekledim. Bana taş atmaya çalıştı. Ancak hali ve dermanı yoktu. Onu kanal başında bırakıp geldik" dedi. Gurbet D. ise İlyas K.'yı suçlayarak, “İlyas ile telefonda küfürleştiler. Benden para istedi. Son bir kez konuşmak için parka geldi. Islık çaldı. Yanına gittim. Adnan ile İlyas gelip Çetin'i dövdü. Engel olmaya çalıştım ama başarılı olamadım. Yeşilbayır mevkisinde araçtan indirdiler. İlyas, Çetin'in karnına basıp, kolunu ters çevirip kırdı. Daha sonra taşla kafasına vurdu. Kameralar nedeniyle yeniden araca bindirip götürdükleri yerde ise Çetin Kıvırcıksaçlı'yı kanala attılar."
Cumhuriyet savcısı Ahmet Anıl Güngör tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklar İlyas K., Adnan D., Gurbet D. ve Saim Ç. hakkında 'canavarca hisle insan öldürmek' suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. Dava, önümüzdeki günlerde 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

FOTOĞRAFLI