MANİSA’nın Sarıgöl İlçesi’nde, yağmurun kayganlaştırdığı yolda kontrolden çıkıp, karşıdan gelen TIR’la çarpışan pick-up kamyonetteki İlçe Gıda-Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli dört veteriner yaralandı.

Sarıgöl İlçe Gıda-Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ’nde görevli veterinerler, aşılama çalışması için gitikleri Günyaka Köyü’nden dönüş için Mehmet Topaloğlu’nun (28) kullandığı 45 H 5545 resmi plakalı pick-up kamyonet ile yola çıktı. Veteriner Topaloğlu, Buldan-Sarıgöl Karayolu Selimiye Köyü yakınlarındaki Kabakçılar Mevkisi yakınlarına geldiğinde yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda rampa inerken direksiyon hakimiyetini kaybetti. Savrulan kamyonet şerit ihlali yaparak karşıdan gelen Mehmet Şen (53) yönetimindeki 45 ACU 97 plakalı TIR ile çarpıştı. Kazada kamyonetteki kullanan Topaloğlu ile yanındaki veteriner arkadaşları Baki Tosun (49), Hüseyin Esen (30) ve Erdal Çobanoğlu (26) yaralandı. Yaralılar, ambulansla Sarıgöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından Esen, Salihli Devlet Hastanesi, Tosun, Çobanoğlu ve Topaloğlu ise Akhisar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların, hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Kazayı, yara almadan atlatan TIR şoförü Şen ise rampa çıkarken kamyonetin şerit ihlali yapıp üzerine doğru geldiğini çarpapmamak için manera yaptığını ancak kurtaramadığını söyledi. Jandarma, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.