MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde, 45 yaşındaki İsmail Moho yönetimindeki, karpuz ve domates yüklü kamyonet, direksiyon kontrolünün kaybolması sonucu Suriye sınırındaki mayınlı araziye uçtu. Mayınlı arazide mahsur kalan sürücü ve yanındaki 2 kişi, yardıma gelen 112 Acil Servis ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı.
Kızıltepe'den Nusaybin İlçesi yönüne doğru gelen, İsmail Moho yönetimindeki 73 SH 581 plakalı, karpuz ve domates yüklü kamyonet, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirdi. Araç Suriye sınırındaki mayınlı araziye daldı. Sürücü Moho ile birlikte araçta bulunan çocukları 14 yaşındaki Ramazan ve 17 yaşındaki Soner Moho, her an mayın patlama korkusu ile kamyonetin kasasına geçti. Sürücü İsmail Moho, cep telefonu ile 112 Acil Servis'i arayarak yardım istedi. Kısa süre sonra gelen 112 Acil Servis ve itafaiye ekipleri, sürücü Moho ve yanındakileri kurtarmak için çalışma başlattı. İtfaiye ekipleri, yangın merdiveni uzatarak, mayınlı alanda mahsur kalan baba ve iki oğlunu tek tek kurtarıldı. Mayınlı alandaki araç ise, kasasındaki karpuz ve domateslerle birlikte, vinç yardımıyla çıkarıldı.
Aracın mayınlı alana dalması sırasında hafif yaralanan sürücü Moho ve yanındakiler, ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 2'nci Hudut Taburu Garnizon Komutanlığı'ndaki askeri yetkililer de çalışmaları yerinde izleyerek, çevrede güvenlik önlemi aldı.

AA(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)