BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde, AK Parti Belediye Başkan aday adayı Muammer Akbulut (52) yönetimindeki kamyonet, minibüsle çarpıştıktan sonra kontrolden çıkarak bir evin duvarından içeriye girdi. Kaza sırasında tuvaletten çıkan ev sahibi saniyelerle kurtuldu.
Kaza bugün saat 08.00 sıralarında Kemalpaşa Mahallesi Hal Sokağı’nda meydana geldi. AK Parti İnegöl belediye başkan aday adayı Muammer Akbulut yönetimindeki 16 Y 7125 plakalı kamyonet, iddiaya göre Hal Sokağı kavşağına kontrolsüz giren Ahmet Ovalı yönetimindeki 16 Y 1725 plakalı minibüsle çarpıştı. Kamyonet, yol kenarında park halinde bulunan 16 KJZ 40 plakalı özel otomobile de çarptıktan sonra, iki katlı elin birinci katına girdi. Evin hol duvarı yıkılırken, tuvaletten çıkıp odaya gitmekte olan ev sahibi 68 yaşındaki Halit Acar, kazayı saniyelerle yara almadan atlattı.
'DUVARLA ARAÇ ARASINDA KALACAKTIM'
Sürücüler de kazayı yara almadan atlatırken, evinin duvarının gürültü ile çökmesi nedeniyle büyük korku yaşayan Halil Acar, "Tuvaletten çıkıp odaya geçerken, hol bölümündeki duvar hemen arkamdan büyük bir gürültüyle çöktü. Birkaç saniye daha geç kalsam çöken duvarla ile araç arasında kalacaktım" dedi.
Kamyonetle eve giren Muammer Akbulut ise, kazada kimsenin burnunun bile kanamamasının en büyük teselli kaynağı olduğunu söyledi
Evin hol duvarını yıkan araç olay yerine gelen çekici yardımıyla çıkarıldı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından, yol tekrar trafiğe açıldı.
Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.