BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde, mahalle sakinlerinin şikayetine neden olan ağır tonajlı kamyon ve TIR’ların geçişi, az kalsın bir faciaya neden oluyordu. Fındıklı yolu üzerinden Hürriyet Mahallesi’ne tonlarca yükle inen çift dingilli kamyonun kopup fırlayan iki tekeri bir apartmanın önündeki duvarı parçaladı. Olayı fark etmeden yoluna devam eden sürücü aranıyor.
Olay, dün öğle saatlerinde Hürriyet Mahallesi'nde, Fındıklı Yolu ile Şevket Durmuş Caddesi'nin kesiştiği kavşakta meydana geldi. Fındıklı yolu üzerindeki bir maden ocağından yüklediği tonlarca yükle Hürriyet Mahallesini geçerek ana yola ulaşmak isteyen, sürücüsü ve plakası belirlenemeyen bir kamyonun çift dingilli kamyonun arkadaki iki tekeri çıktı. Kamyondan kurşun gibi fırlayan tekerlekler Şevket Durmuş Caddesi üzerindeki bir apartmanın duvarını yıktıktan sonra durabildi.
Olay sırasında apartman girişinde ve duvar yanında kimsenin bulunmaması olası bir faciayı da önlemiş oldu.
MAHALLE SAKİNLERİ ÖFKELİ
Olay sonrasında hem tekerleklerin duvarını yıktığı apartmanın sakinleri hem de civarda oturanlar olay yerine geldi ve olanlara tepki gösterdi.
Ağır tonajlı kamyonların şehir içine girmesi yaksak olmasına karşın buna uyulmadığını söyleyen mahalle sakinleri, "Kamyonların geçişinde gürültü kirliliği, çevre kirliliği, toz duman oluyor. Evlerimizin camını açamıyoruz. Ayrıca kamyonlar büyük bir tehlike. Bu kamyonların geçiş güzergahı bir an önce değiştirilmeli. Aksi halde daha büyük olaylarla karşılaşabiliriz" dedi.
Olay yerine gelerek inceleme yapan polis ekipleri tekeri kopan kamyonu arıyor.