GAZİANTEP'te, yol denetimi yapan polisler tarafından durumundan şüphelenerek durdurulan kamyonda 70 kilo eroin ele geçirildi. Eroine el koyan polislerin gözaltına aldığı 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik çalışma yürüten Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, dün gece Gaziantep-Şanlıurfa otoyolunda uygulama noktası oluşturdu. Uygulama noktasına gelen Zeki Acer yönetimindeki plakası belirtilmeyen kamyonu durduran ekipler, yaptıkları aramada dorsenin altında gizlenmiş 70 kilo eroin ele geçirdi. Eroine el koyan ekipler, sürücü Zeki Acer'i gözaltına aldı. Polis ayrıca, yakalanmaması için kamyona öncülük yaptığını belirlediği bir otomobili de kent girişinde durdurdu. Polisler, otomobilde bulunan Zeki Acer'in ağabeyi emekli korucu Yusuf Acer ile kamu görevlisi Kamuran Demir'i de gözaltına aldı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.