KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde oturan kamyon şoförü Ersin Çakmak'a, otoyol ve köprü gişelerinden kaçak geçişler yaptığı için toplam 17 bin 200 TL para cezası geldi. HGS'sinde hep para bulundurduğunu, kayıtlarda bulunan yollardan da geçmediğini söyleyen Çakmak, kendisi gibi başka kamyonculara da benzer cezalar geldiğini söyledi.
Köşklü Çeşme Mahallesi'nde oturan ve 41 L 9681 plakalı kamyonuyla bir firma adına taşımacılık yapan Ersin Çakmak'a, otoyol ve köprüden kaçak geçişler yaptığı gerekçesiyle 17 bin 200 liralık para cezası geldi. Çakmak gelen cezayı görünce şoke olduğunu söylerken, geçmediği yollar için bile ceza uygulandığını öne sürdü. "Aracımla sürekli olarak Gebze Şekerpınar'dan girdim Çamlıca'dan çıktım. Ankara'dan da ceza var. Ben oraya hiç gitmedim. HGS etiketimde de sürekli para olduğu halde bana 17 bin 200 TL ceza geldi. Bu cezaları 3 ay içinde ödemem gerekiyormuş. Benim gibi birçok arkadaşım da mağdur durumda ve çalıştığım şirket bana iş vermemeye başladı" dedi.
Çakmak, "Şu anda aracımın 3 lastiği patlak. Bu lastikleri değiştiremez durumdayken bu cezayı nasıl ödeyeceğim? Artık psikolojim bozulmuş durumda. Ben 3 ay içerisinde bu kadar cezayı nasıl ödeyeceğim. Teknoloji var, nereden nereye gittiğim belli. Karayolları yetkililerine gittiğimde 'Ceza gelmişse ödeyeceksin, yapacak bir şey yok' dediler. Psikolojimi bozan bu konuyu mahkemeye başvurmadan halletmek istiyordum. Dava açacağım. Geceleri uyuyamaz hale geldim" diye konuştu.

BK(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)