İZMİT'te, yağmurdan kayganlaşan yolda kontrolden çıkan üzerinde vinç bulunan kurtarıcı kamyon, ardından akaryakıt istasyonuna girdi. Zarar gören akaryakıt pompalarında patlama olmaması bir faciayı önledi.
Kaza D-100 karayolunun kent içi geçişinde cezaevi yakınında meydana geldi. Derince'den İzmit kent merkezine giden S.K. yönetimindeki 41 AT 128 plakalı, üzerinde vinç bulunan kurtarıcı kamyon, yağmurdan kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Kayarak önündeki araca çarpan kamyon, daha sonra şeridinden çıkarak yolun sağındaki akaryakıt istasyonuna girdi.
Kamyon büyük bir hızlı akaryakıt pompalarına çarparken burada bulunanlar korkuyla kaçıştı. Bu arada kaza anında akaryakıt istasyonunun emniyet sistemi hemen akaryakıt akışını otomatik olarak kilitlediğinden herhangi bir akaryakıt kaçağı ve patlama meydana gelmedi.
Kazada hafif yaralana sürücü S.K., ambulansla Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazanın ardından olay yerine gelen itfaiye ekipleri, akaryakıtın alev almaması için hasar gören pomyalarla yere köpüklü su sıktı. 

CS(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)