ANTALYA'nın Aksu İlçesi'nde geçen 1 Mayıs'ta hasımları tarafından dövülerek öldürüldüğü öne sürülen Ramazan Özdemir'in, kalp krizinden yaşamını yitirdiği saptandı.
Aksu'da geçen 1 Mayıs'ta, 61 yaşındaki Hasan Dönmez ile ağabeyi 63 yaşındaki İbrahim Dönmez, taş ve demir çubukla 52 yaşındaki Ramazan Özdemir'i öldürdükleri iddiasıyla tutuklandı. İki kardeşin ömür boyu hapis cezası istemiyle 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında açıklanan otopsi raporunda, Özdemir'in kalp krizinden yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.
Duruşmada olay gününü anlatan sanık Hasan Dönmez, ağabeyi İbrahim Dönmez ile otururken aralarında husumet olan bir grubun gelmesi üzerine kalktıklarını, araçlarına giderken Ramazan Özdemir'in elinde taşla arkalarından geldiğini söyledi. Hasan Dönmez, aracında bulunan elektrik süpürgesi borusunu eline alarak kendisini savunduğunu öne sürdü.
Mahkeme başkanının komşuları arasında hasta olup olmadığı sorusuna Hasan Dönmez, kimsenin hasta olmadığı yanıtını verdi. Hakimin, Ramazan Özdemir'in kalp hastası olduğunu bilip bilmediği sorusu üzerine ise Dönmez durumu bir celse önce mahkemede öğrendiğini dile getirdi. Diğer sanık İbrahim Dönmez ise olaya hiçbir şekilde müdahil olmadığını belirtti.
Hasan Dönmez'in avukatı Aziz Çetin, Özdemir'in oğlunun bile babasının hastalığından haberi olmadığını, müvekkilinin de bilemeyeceğini belirtti. Çetin, otopsi raporunda Özdemir için "0.97 promil alkollü. Basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek şekilde yaralanma olmasına rağmen ölümü kalp krizi neticesinde meydana gelmiştir" denildiğini aktararak, müvekkilinin tahliyesini talep etti.
Mahkeme tahliye taleplerini reddederek, 14 Ocak 2014'te karar vermek üzere duruşmayı erteledi.