Ali AKSOYER/İSTANBUL,() KALP hastası çocuğunu tedavi ettirmek için İstanbul’a gelen Irak Uyruklu Yasir A.’nın döviz bürosunda içinde tedavi parası olan 12 bin 800 dolar ve pasaportları bulunan çantasını çalan C.G.(31) adlı kadın hırsız polis tarafından yakalandı. Şüphelinin daha önceden hırsızlık suçundan çok sayıda polise geliş kaydı olduğu belirtildi.

Fatih’te 13 Ağustos 2014 tarihinde meydana gelen olayda Irak uyruklu Yasir A.(29) para bozdurmak için döviz bürosunu girdi. Vezne’ye yaklaşarak görevliyle konuşan Yasir A.’nın bu sırada çantasını çocuğunun bulunduğu bebek arabasına astığı öğrenildi. Para bozdurduktan sonra aldığı parayı çantasını koymak isteyen Yasir A. çantanın yerinde olmadığını gördü. Bunun üzerine işyeri güvenlik kameraları incelendiğinde bir kadının çantayı alarak kaçtığı görüldü. Polise ifade veren Yasir A. Kalp Hastası olan çocuğunu tedavi ettirmek için İstanbul’a geldiğini çantanın içinde bulunan paranın ise oğlunun tedavisinde kullanacağını söyledi. Yasir A.’nın polise başka parası olmadığını çocuğunu tedavi ettirmeden ülkesine döneceğini söylediği öğrenildi.

Polis tarafından yapılan çalışmalarda içinde 12 bin 800 dolar para, cep telefonu ve pasaportlar bulunan çantayı çalan kişinin eski sabıkalılardan C.G.(31) olduğunu tespit etti. Polis tarafından aranmaya başlanan C.G. önceki gün gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen C.G. Fatih bölgesine de hiç gitmediğini söyledi.Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli C.G. adliyeye sevk edildi.

(FOTOĞRAF)