Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS kalesini arkadaşları ile gezmeye çıkan üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Gül Fidan K., gördüğü kertenkeleden korkarak kaçmak isterken kalenin surlarından düştü. Yaklaşık 20 metreden düşen genç kız yaralı olarak AFAD ekipleri tarafından düştüğü yerden çıkarıldı.
Olay bugün saat 09.45 sıralarında meydana geldi. Kafkas Üniversitesi öğrencisi Gül Fidan K., arkadaşlarıyla gezmek için Kars Kalesine çıktı. Kalenin arka kısmındaki surlarda oturup manzarayı seyreden Gül Fidan K.'nın o sırada karşısına bir kertenkele çıktı. Kertenkeleden korkan ve kaçmak isteyen Gül Fidan K., dengesini kaybedince surlardan düştü. Üniversiteli öğrencinin yaralı olarak düştüğü 20 metre aşağıdaki yerden çıkarılması için AFAD ve sağlık ekiplerine haber verildi. AFAD ekipleri yaralı öğrenciyi sedye ile kalenin yamaçlarından indirip ambulansa koydu. Ambulansla Devlet Hastanesine kaldırılan kız öğrenci burada tedavi altına alındı. Yapılan ilk tetkiklerde sol kalçasının kırıldığı belirlenen Gül Fidan K. tedavi altına alındı.
AFAD Müdürü Oktay Aygan, ihbar üzerine ekiplerin olay yerine gittiğini ve gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra sağlık ekipleriyle birlikte yaralıyı hastaneye intikal ettirdiklerini söyledi.

BA(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)