ADANA'da 19 yaşındaki Mazlum Demir'in Kalaşnikofla öldürüldüğü, çevresi 3 metre beton duvarla çevreli, içinde 3 ayrı villa bulunan çiftlik evine polisin daha önce düzenlediği baskında 4 suikast silahı Uzi bulunduğu ortaya çıktı. Bu olayla ilgili açılan soruşturmada Demir'in babası işadamı Şuayip Demir için takipsizlik kararı verildiği, ölen Demir'in geçen yıl tartıştığı 20 yaşındaki Saffet Safat'ı bıçakla yaralama suçundan 1500 TL adli para cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.
Merkez Sarıçam İlçesi'nin İncirlik Göztepe Mahallesi'nde 23 Mayıs'ta meydana gelen olayda, petrol istasyonu ve inşaat firması bulunan işadamı Şuayip Demir'in 10 dönüm arazi üzerine kurulan ve çevrede 'Şato' olarak nitelendirilen çiftlik evine 3 metre yüksekliğindeki çevre duvarını aşarak giren kimliği belirsiz kişiler, bahçede sigara içen Mazlum Demir'i Kalaşnikof'la öldürdü.
Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Bürosu ekipleri, Mazlum Demir'in öldürülmesi ile ilgili özel ekip oluşturarak çalışma başlattı. Aile fertlerinin olayla ilgili bilgisine başvuran polis, bahçeden toplanan 15 boş kovanın evin 3 farklı noktasına isabet ettiğini saptadı. Ayrıca saldırının polise olayın üzerinden 30 dakika geçtikten sonra yapıldığı anlaşıldı. Olay sırasında ölen Demir'in yanında kimliği açıklanmayan amcasının oğlunun bulunduğu, saldırganın rastgele 15 kez ateş etmesine karşın kuzenin yara almadan kurtulması dikkat çekti. Polis, Demir Ailesi'nin isimlerini verdiği bazı kişilerin ifadesine başvurduğu, soruşturmanın çok yünlü sürdürüldüğünü bildirdi.
ŞATO'DA 4 UZİ ELE GEÇİRİLDİ
İncirlik Hava Üssü'nün de bulunduğu mahallede 8 yıl öncesine kadar halı ve hediyelik eşya mağazası bulunan baba Şuayip Demir, amca Mehmet Demir ve diğer aile fertlerinin yaşadığı ve içinde 3 ayrı villa olan çiftlik evine 2011'de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerince baskın yapıldığı, aramalarda 'suikast silahı' olarak bilinen Uzi marka 4 silah ele geçirildiği ortaya çıktı. Baba Şuayip Demir hakkında bu silahlar nedeniyle 'Evde silah ve malzemelerini bulundurmak' suçundan soruşturma açıldığı, Cumhuriyet Savcısı'nın Demir hakkında takipsizlik bazı kişiler hakkında da dava açtığı kaydedildi.
1500 LİRA PARA CEZASINA ÇARPTIRILMIŞ
Saldırıda ölen Mazlum Demir'in, 27 Ağustos 2013 tarihinde Saffet Safat'ı bacağından bıçakla yaraladığı iddiasıyla Adana 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı ve 1500 TL adli para cezasına çarptırıldığı anlaşıldı. Hükmet açıklanmasını geri bırakılmasına karar veren mahkemede suçlamayı kabul etmeyen Demir'in ifadesinde, "Kardeşim Vedat ile Saffet arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Ben araya girdim ancak, kimseyi bıçaklamadım. Suçsuzum beraatimi istiyorum" dediği, Saffet Safat'ın ise, "Tartıştığım Mazlum beni hafif bıçakladı, kendisinden şikayetçi değilim. Takdir mahkemenin" diye ifade verdiği bildirildi.

FK(BK/İD) (FOTOĞRAFLI)