İZMİR’de, kahvehanesini satın almak için anlaştığı 48 yaşındaki Sadettin Uslu’yu, parayı alıp, kendisini oyaladığı gerekçesiyle çifte tabancayla bastığı işyerinde öldürüp, işyerini de ateşe vermekten tutuklanan 38 yaşındaki Mahsum Aldemir hakkında, ağırlaştırılmış ömür boyu ve 9 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Olay, geçen 8 Temmuz’da saat 03.30 sıralarında, Basmane semti Fevzipaşa Bulvarı numara 151’deki iş hanının zemin katında bulunan kahvehanede meydana geldi. Evli ve iki çocuk babası Sadettin Uslu, iddiaya göre, kendisiyle aynı işi yapan arkadaşı ve aynı semte işyeri bulunan evli ve 1 çocuk babası Mahsum Aldemir'e, kahvehanesini devredeceğini söyledi. Arkadaşının işlek bir noktadaki kahvesini almak isteyen Aldemir, iddiaya göre, kendi işyerini satarak parasını da Uslu’ya teslim etti. Aradan zaman geçmesine rağmen işyerini devretmeyen Uslu, iddiaya göre, Mahsum Aldemir'den ayrıca 50 bin lira daha istedi. Bunun üzerine çılgına dönen Aldemir, sabahın ilk saatlerinde beline taktığı çift tabanca ve benzinlikten aldığı bir bidon benzinle Uslu'nun işyerine baskın yaptı. Mahsum Aldemir'in belinden tabancaları çıkartması üzerine işyerinde bulunan 4 kişi panikle dışarı kaçtı. Kurşun yağdıran Aldemir, Uslu’yu yanağı, ensesi ve sağ bacağından yaraladı. Kanlar içinde kalan Uslu’nun yere düşmesi üzerine yanında getirdiği benzini etrafa döken Mahsum Aldemir, işyerini ateşe verdi.
Olay yerine gelen polis ekipleri, Aldemir'e teslim olması için çağrıda bulundu. Çağrıya rağmen Mahsum Aldemir'in birkaç kez daha ateş açması üzerine, Özel Harekat Şubesi’nden takviye ekip gönderildi. İkna çabalarının sonuç vermesi üzerine Aldemir, bir buçuk saat sonra teslim oldu. Adliyeye sevk edilen Mahsum Aldemir, mahkemece tutuklandı.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPSİ İSTENDİ
Mahsum Aldemir ifadesinde, “Ekmeğimle, gururumla, kişiliğimle oynadı. Paraya tapan bir insandı, beni işimden etti. Sadettin Uslu işyerini bana satmak istediğini söyledi, anlaştık. Ben de kahvehanemi satıp parasını ona verdim. Sonra benden 50 bin TL daha istediğini, yoksa vazgeçeceğini söyledi. Çılgına döndüm” dedi.
Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı, adli tıp raporu ve tanıkların ifadelerine dayanarak sanık Aldemir hakkında, 'tasarlayarak kasten adam öldürme', 'tehdit' ve 'genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçlarından, ağırlaştırılmış ömür boyu ve 9 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.
Sanık Mahsum Aldemir, önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde hakim önüne çıkacak.