Haci BOZKURT/KAHTA (Adıyaman), () - ADIYAMAN'ın Kahta İlçesi'nde, 2 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 70 yaşındaki Fatma Kodak öldü, 4 kişi ise yaralandı.
Kaza, sabah saatlerinde Kahta-Diyarbakır karayolunun 3'üncü kilometresinde meydana geldi. Kahta yönüne giden 33 yaşındaki Ahmet Ocak yönetimindeki 02 KR 825 plakalı otomobil, Salkımbağı Köyü yakınlarında karşı yönden gelen 18 yaşındaki Osman Solgun yönetimindeki 02 KH 596 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle yol kenarına savrulan ve hurdaya dönen otomobillerde yaralanan sürücüler ile Fatma Kodak, Şevket Kodak ve Yunus Yıldız, kazayı görenlerin ihbarıyla olay yerine gelen ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan Fatma Kodak doktorların müdahalesine karşın kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Kodak'ın cesedi otopsi için morga konulurken, tedavisi süren yaralılardan durumu ağır olan Ahmet Ocak ise ilk müdahalesinin ardından Adıyaman'a sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

HB(HK/AK)