Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ ile Türkoğlu İlçesi arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüs sürücüleri, kent merkezine girmelerine izin verilmemesini protesto etmek için yol kapatma eylemi yaptı.
Türkoğlu İlçesi'nden Kahramanmaraş'a yolcu taşıyan 150 minibüs şoförü, öğle saatlerinde kent merkezine girmelerine izin verilmediği ve kendilerine ait durak olmadığı gerekçesiyle Madalyonlu kavşakta toplandı. Burada duruma tepki gösteren şoförler daha sonra Kahramanmaraş-Kayseri karayolunu trafiğe kapattı. Sürücülerin ihbarıyla bölgeye gelen polisler, görüştüğü minibüs şoförlerini ikna ederek yolu yeniden ulaşıma açtı.
Şehir merkezine giremediklerini ve durakları olmadığı için yaşadığı sıkıntıların çözümü noktasında müracaatlarının değerlendirilmediğini ileri süren Türkoğlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Altıntaş, "2010 yılından bu yana Türkoğlu şoförleri perişan durumda. Bizim dışımızdaki diğer ilçelere veya Gaziantep'e yolcu taşıyan minibüsler şehir merkezine giriyor. Bizler ise durağımız bile olmadığı için yol üzerinde yolcu alıp, indiriyoruz. Defalarca bu konuda İl Trafik Komisyonu'na dilekçe verdik ama çözüm bulunmadı. Biz de diğer meslektaşlarımız gibi kent merkezine girebilmek ve yol üzerinde belli bir noktada durağımızın olmasını istiyoruz" dedi.

MY (HK/BT) (FOTOĞRAFLI)