KAHRAMANMARAŞ’ta, telefonda kendisini savcı olarak tanıtan kişiye, 10 bin euro ve evdeki ziynet eşyalarını götüren kişi, eşinin ihbarı üzerine harekete geçen polisler tarafından dolandırılmaktan kurtarıldı. Polis, kendisini savcı olarak tanıtarak tuzaklarına düşürdükleri kişiden para almaya gelen 3 şüpheliyi ise gözaltına aldı.
Olay, Binevler Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, adı açıklanmayan kişiyi telefonla arayan ve kendilerini savcı olarak tanıtıp, çeşitli suçlamalar yönelten şüpheliler, para talebinde bulundu. Sahte savcının söylediklerine inanan adam, 10 bin euro ile evdeki ziynet eşyaları yanına alarak, kendisine verilen adrese götürmek için evden ayrıldı. Eşinin para ve altınlarla çıktığını gören kadın, eşinin dolandırıldığını düşünerek durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen polisler, eşinin ihbar ettiği adamı durdurarak, dolandırılmaktan kurtardı. 
Polis, mağdur olmaktan kurtardığı kişinin konuşmasını sürdürmesini isteyerek şüphelileri yakalamak için çalışmasını sürdürdü. Polis, takibe aldığı ve Şanlıurfa'dan Kahramanmaraş'a geldiği saptanan S.A., H.K. ve İ.N. isimli 3 şüpheliyi kent girişinde yakalayarak gözaltına aldı.
Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanmasına başlanan 3 şüphelinin; 'İletişim yoluyla dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.