Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ Güç Birliği Platformu tarafından Gezi eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeği kapsülüyle yaralandıktan 269 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için eylem yapıldı. 
Özel İdare İş Merkezi önünde ellerinde; döviz, ekmek, Türk bayrakları ve yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın fotoğraflarını taşıyan 40 kadar Kahramanmaraş Güç Birliği Platformu üyesi, hükümet ve Başbakan Erdoğan aleyhine slogan attı. Bazı kişilerin gözyaşı döktüğü eylemde grup adına konuşan Gürkan Demir, "Ali İsmail Kormaz'a, Berkin Elvan'a, Mustafa Sarılar'a sahip çıkmak için buradayız. Onların ruhu şu anda aramazda dolaşıyor. Onlar şuan bizim aramızdalar ve bizimleler" dedi.
'Gün gelecek devran dönecek, katiller halka hesap verecek', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Direne direne kazanacağız', 'Devrim şehitleri ölümsüzdür', 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk' sloganları atan grup, daha sonra Gezi olaylarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldı.

MY(HK/İD) (FOTOĞRAFLI)