Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ Emniyet Müdürlüğü, 2013 yılında ışık ihlali yapan 6 bin 915 araç sürücüsüne 1 milyon 147 bin 890 lira para cezası kesildiğini açıkladı, vatandaşları trafik kurallarını ihlal etmemeleri konusunda uyardı.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Trafik Denetleme ve Tescil Şubesi ekipleri tarafından 2013 yılı içerisinde kent genelinde yapılan uygulama ve mobese kameralarından kırmızı ışıkta geçtiği tespit edilen 6 bin 915 sürücüye 166’şar lira para cezası kesildiği bildirildi. Trafik kazalarının yüzde 4’ünün ışık ihlalinden kaynaklandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Kırmızı ışık ihlalleri her gün giderek artan ve daha sık olarak karşılaştığımız bir trafik olaydır. Bazı sürücülerin kırmızı ışığı hiçe sayarak yolarına devam ettikleri görülmektedir. Şehir içerisinde ölüm ve yaralanma ile sonuçlanan trafik Kazalarının yüzde 20’sinin kavşaklarda meydana geldiği, yine bu kazaların yüzde 4’ünün ise kırmızı ışık ihlalinden kaynaklandığı görülmektedir. Kavşaklarda meydana gelen trafik kazalarını önleme amaçlı olarak ilimizde trafik kazalarının yoğun olduğu kavşaklarda sivil ve resmi trafik ekiplerimizce kayıt atına almak suretiyle kırmızı ışık kural ihlalleri tespit edilmektedir. Ekiplerimizce 2013 yılında ilimiz merkezinde 6 bin 915 aracın kırmızı ışık kural ihlali yaptığı tespit edilmiştir."

MY(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)