JANDARMA Genel Komutanlığı’nca Kahramanmaraş’a 15 milyon dolar maliyetle Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi (JEMUS) kuruldu. 1500 rakımlı 20 noktanın 9.5 şiddetindeki depreme dayanıklı direklere kurulan kameralarla 24 saat izlendiği kentte şüpheli araç ve kişilerin sistem sayesinde yakalanmaları sağlanırken, doğal afetlerde yardım edilecek noktalara da harita aracılığıyla ulaşılacak.
Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 15 milyon dolara mal edilen Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı’nda tanıtıldı. İl Jandarma Komutanlığı’nda kurulan sistemin tanıtım toplantısına Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Albay Kerim Acar, Başsavcı Ramazan Apaçık, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, MİT Bölge Müdürü Ali Haktanırlar ve İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar ile askeri personeller katıldı.
Toplantıda bilgi veren Binbaşı Çağatay Arpaçay, sistemin kurulduğu 45’inci kentin Kahramanmaraş olduğunu söyledi. 1500 metre yükseklikte 20 farklı noktaya 9.5 şiddetindeki depreme dayanıklı direklere kurulan kameralarla kentin izlendiğini anlatan Arpaçay, sistemin bünyesinde barındırdığı özellikler sayesinde doğal afetlerde karşılaşılabilecek iletişim ve kurtarma faaliyetlerine de katkı sunacağını kaydetti.

MY (HK/AK) (FOTOĞRAFLI)