İSTANBUL'da yaklaşık 4 ay süren teknik takibin ardından fuhuş yaptırdıkları tespit edilen bir çeteye yönelik 28 ayrı adrese eşzamanlı baskın yapıldı. Baskınlarda Organize bir şekilde fuhuş yaptırdıkları tespit edilen örgütün elebaşıları arasına bulunan ulunan 12'si kadın 13 kişi gözaltına alındı. 28 EV AYNI ANDA BASILDI Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından bir ihbar üzerine savcılık talimatıyla teknik ve fiziki takip başlatıldı. Yapılan takip sonucu fuhuş yaptırdıkları tespit edilen bir çetenin üyeleri tespit edildi. Delillerin toplanmasının ardından polis önceki gün daha önceden belirlenen 28 adrese eşzamanlı baskın düzenledi. FLASH BELLEK VE HARD DİSKLERDEKİ GÖRÜNTÜLER İNCELENİYOR

Baskın yapılan evlerde yapılan aramalarda 25 cep telefonu, 3 bilgisiyar, flash bellekler ve taşınabilir harddiskler ele geçirildi. Arama yapılan evlerden birinde de içinde müşterilerin telefon numaralarının yazıldığı bir rehber bulunduğu belirtildi. Yetkililer ele geçirilen bilgisayar ve harddisklerle ilgili incelemenin sürdüğünü söyledi. İSTER EVDE İSTER OTELDE FUHUŞ Öte yandan gözaltına alınan yaşları 22 ile 30 arasında değişen 12 kadın ve bir erkekten oluşan elebaşıların sorguları Ahlak ve Kumar Büro Amirliğinde tamamlandı. Şebekenin İstanbul’un çeşitli semtlerinde kiraladıkları evlere fuhuş yapacak kadınları yerleştirdikleri daha sonra telefonla arayan müşterileri bu evlere yönlendirdikleri öğrenildi. Fuhuş çetesinin ayrıca isteyen müşterilere 5 yıldızlı otellere kadın gönderdiği öğrenildi.
Baskın sırasında evlerde fuhuş yapan 2’si yabancı uyruklu 34 kadının ise Asayiş Şube Müdürlüğünde ifadeleri alındı. Yasa gereği mağdur sıfatıyla ifadeleri alınan kadınların kendi istekleri ile fuhuş yaptıklarını söyledikleri öğrenildi. 2 yabancı uyruklu kadın sınırdışı edilirken, Türk olan 32 kadın ise serbest bırakıldı. MÜŞTERİLERİN DE İFADELERİ ALINACAK Öte yandan polisin fuhuş çetesinin müşterisi olduğu tespit edilen 27 kişi hakkında da işlem yaptığı öğrenildi. Baskın sırasında evlerde bulunan bilgisayar ve telefon rehberlerinin incelemesinin sürdüğü, fuhuş çetesine müşteri olan kişilerin tespit edilerek ifadelerinin alınacağı belirtildi.
Poliste işlemleri tamamlanan fuhuş çetesinin yönetici kadrosunda bulunan 12’si kadın 13 kişi sabah saatlerinde adliyeye sevk edildiler.