Muş E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'ndaki kadınlar koğuşunun ikiye bölünmesine tepki gösteren bazı tutuklu ve hükümlüler, koğuştaki yatak ve battaniyeleri ateşe verdi. Dumandan etkilenen 7 kadın ve 1 cezaevi personeli hastaneye kaldırıldı. 

Olay akşam saatlerinde Muş E Tipi cezaevi kadınlar koğuşunda meydana geldi. Koğuşun kalabalık olması nedeniyle ikiye bölünmesine tepki gösteren siyasi suçtan cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlü bazın kağınlar, yatak ve yorganları ateye verdi. Cezaevi yetkililerinin anında müdahele ettiği olayda dumandan etkilinen 7 kadın ve 1 cezaevi personeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, "Kadınların olduğu koğuşta münferit bir olay yaşandı. Yer değiştirmeden dolayı yatak ve yorganları yakmışlar. 7 mahkum kadın ve bir cezaevi personeli dumandan etkilendi. Tedavi altına alınanların sağlık durumlarıı iyi. Taburcu edilme aşamasına geldi fakat ben biraz daha müşahade altında tutulmalarını istedim. Cezaevinin tamamını kapsayan bir olay değil. Mahkumlar hakkında kamu malına zarar vermekten dava açılacak. Olay kontrol altında" dedi.

CD(KS/SSA)