Elvan EZBE/ İSTANBUL, () KADIN Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu üyesi bir grup kadın, Çekmeköy'de boşanmak istediği eşi Hasret Kara'yı 43 yerinden tornavidayla yaralayan Yakup Kara'nın serbest bırakılmasını protesto etti. Kadınlar daha sonra da Yakup Kara hakkında suç duyurusunda bulundu.
Anadolu Adalet Sarayı'nın C bloğu önünde toplanan 40 kişilik grup, "Kadını koru, erkeği engelle", "Şiddeti izleme, müdahale et engelle" yazılı dövizler açtı. Grup adına açıklama yapan Öznur Subaşı, Yakup Kara'nın 15 yıllık eşi Hasret Kara'nın kendisinden boşanmak istemesi üzerine, tornavidayla 43 yerinden yaraladığını söyledi. Hasret Kara'nın maruz kaldığı şiddete karşı susmayarak bir çok kez polis merkezine başvurduğunu ve 2 kez koruma kararı aldığını belirten Subaş, "Yakup Kara'nın yasa gereği Hasret'in yaşadığı mekana belirli mesafeden fazla yaklaşmaması gerekirken, evinin tam karşısındaki iş yerinde göz teması kuracak yakınlıkta bulunuyor. Hasret'in başına bir şey gelmemesi için mahalleli ve kadınlar olarak tedirgin bekliyoruz" dedi.

Hasret Kara da "Buradaki mevzu sadece Hasret değil, Hasret gibi şiddete uğrayıp da karakol kapılarından, savcılık kapılarından şiddete uğradığı eve biçare geri dönmek zorunda kalan kadınların mücadelesidir" dedi. Eşi hakkında mahkemeden uzaklaştırma kararı aldığını dile getiren Kara, "20 metre yakınımda çalışıyor. Dün, defalarca 155'i aramama rağmen, hala ihlal sınırları içerisinde olduğuna dair karakoldan bir tutanak tutulmamıştır maalesef. Benim ölmem gerekmiyor. Ben şiddete uğrayan kadınların yüzü olarak kalmak istemiyorum. savaşmış, başarmış Hasret olarak hatırlanmak istiyorum" diye konuştu.

Açıklamanın ardından, grup üyeleri avukat Eyüp Meriçoğlu eşliğinde adliye binasına girerek suç duyurusunda bulundu.

(FOTOĞRAFLI)