ADANA'da 33 yaşındaki Ahmet Oruç, belediye otobüsünde içinde sadece nüfus kimlik belgesinin olduğunu söylediği cüzdanının kaybolduğunu iddia ederek şikayetçi oldu. Olay yerine gelen polis yolcuları tek tek aramaya başlarken, ekipte kadın memur olmadığı için kadın yolcuları otobüsün kadın sürücüsü aradı.
Çukurova Üniversitesi'nden Bahçeşehir Mahallesi yönüne giden 01 BU 371 plakalı Büyükşehir Belediyesi'ne ait şehir içi yolcu taşımacılığı yapan otobüs hareket ettikten 3 dakika sonra, bir yolcu 'cüzdanım çalındı' diyerek araç sürücüsünden yardım istedi. Cüzdanı ne zaman ve ne şekilde kaybettiğini hatırlamayan Ahmet Oruç, otobüs sürücüsünden aracın kapılarını kapatıp, polis çağırmasını istedi. Otobüsün kadın sürücüsü Mithat Özsan Bulvarı üzerinde aracın kapılarını kapatıp, polise haber verdi. Kısa süre sonra olay yerine gelen polis, otobüsteki erkek yolcuları tek tek aşağıya indirerek çanta ve üzerlerini aramaya başladı. Sıra kadın yolculara gelince, ekipte kadın polis olmadığı için arama yapacak kimse bulunamadı. Bir süre çözüm arayan polisler, kadın yolcuların üzerine arama işini otobüsün sürücüsüne bıraktı. Kadın otobüs sürücüsü, kadın yolcuların çantasını kontrol etti, üzerlerini aradı. Üzerleri aranan yolcular, ağaçların arasında dakikalarca gergin bir şekilde işlemin bitmesini bekledi. Yolcuları bindirmeden önce otobüse giren polis, aracın içine ve koltukların altına da bakarak, Ahmet Oruç'un çalındığını ileri sürdüğü cüzdanı aradı. İşlerinden geri kalıp, yaklaşık bir saat beklemek zorunda kalan yolcular yapılan uygulamaya tepki gösterdi.
Bütün aramalara rağmen Ahmet Oruç'un kaybettiğini ileri sürdüğü cüzdanı bulamayan ekipler, başvurusunu almak için Sarıçam Polis Merkezi Amirliği'ne götürdü. Belediye otobüsü olayın ardından yoluna devam etti.