Cem ULUCAN/AYDIN, () - AYDIN'ın Buharkent İlçesi'nde, okul müdüründen dayak yediğini öne süren beden eğitimi öğretmeni 40 yaşındaki Fatma Günel, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Buharkent Çok Programlı Lisesi beden eğitimi öğretmeni Fatma Günel, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelen ve okula verileceği sözünü aldığı masa tenisi masasını istemek için Okul Müdürü A.S.'nin odasına girdi. Müdür A.S., iddiaya göre Günel'i odadan kovdu. Bunun üzerine tartışma çıktı. Öğretmen Günel, tartışma sırasında dayak yediğini öne sürdü. Günel, Buharkent Devlet Hastanesi'nden 3 günlük 'iş göremez' raporu alıp, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
'VURMADIM'
Şikayet üzerine, Müdür A.S. hakkında idari ve adli soruşturma başlatıldı. Okulu Müdürü A.S., devlet memuru olduğu için fazla konuşamayacağını belirtip, kendisini öğretmen Günel'e vurmadığını, verilen 3 günlük raporun ise psikolojisinin bozulduğu gerekçesiyle verilmiş bir rapor olduğunu ileri sürdü.
Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise "Bu mesleği yaparken her türlü insanla karşılaşabileceğimizi düşünerek aldığımız öfke kontrolü gibi eğitimler var. Biz bir aileyiz, bu tür şeylerin yaşanması hoş değil. Konuyu araştırmak üzere soruşturma başlatıp, iki müfettişimizi görevlendik" dedi.
EĞİTİM-İŞ SENDİKASI'NDAN KINAMA
Eğitim- İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Nereden ve nasıl gelirse gelsin şiddetin her türlüsüne karşıyız. Ülkemiz son yıllarda ağır ve kaba bir faşizmi yaşamaktadır. 7'den 70'e herkes evde, okulda, sokakta, meydanda, cenazede, hastanede, devletin resmi kurumlarında kısaca aklınıza gelebilecek her yerde bu baskıcı ve zorba zihniyetten nasibini almaktadır" dedi.
Bu durumun öğretmenlere yönelik şiddetin artmasına da neden olduğuna dikkat çeken Özdemir, şiddet uyguladığını öne sürdüğü okul müdürünün daha önce de kadın öğretmenlere yönelik ayrımcı uygulamalar yaptığını ve bu mobbingin belgelendiğini söyledi.

CU(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)