ADANA'da, geçen eylül ayında, balkonlarda asılı kadın iç çamaşırlarını çaldığı öne sürülen mobilyacı kalfası 28 yaşındaki Tuna N., 1 yıl 3 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanık daha önce de 'silahla tehdit' suçundan 2.5 yıl hapis cezası aldığı için bu davadan cezası ertelenmedi.
Merkez Yüreğir İlçesi Haydaroğlu Mahallesi'nde oturan Tuna N., iddiaya göre, 9 Eylül 2013'te, aynı mahalledeki S.G.'ye ait tek katlı evin bahçesinde yakalanarak polise teslim edildi. Evinde yapılan aramada çalıntı olduğu ileri sürülen 43 külot ve sutyen bulunan şüpheli, hakkındaki suçlamayı kabul etti. Şüpheli Tuna N., "Sokakta gezerken canım sıkıldı. Bir evin kapısının üzerinden atlayarak bahçesine girdim. Beni yakalayıp, polise teslim ettiler" dedi.
Şüpheli, adliyeden ayrıldıktan sonra merkez Seyhan İlçesi Kuruköprü Mahallesi'ne gitti. Burada dövme yapan bir işyerine giren Tuna N., işyeri sahibi Ozan Sertaç K.'nın masa üzerinde duran cep telefonunu çalıp, fark ettirmeden ayrıldı. Telefonun çalındığını anlayan işyeri sahibi durumu polise bildirdi. İşyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, hırsızın Tuna N. olduğunu belirledi. Polis ekipleri, şüpheliyi evinde gözaltına aldı. Tuna N., suçunu itiraf etti.
Tuna N., hakkında, çamaşır hırsızlığıyla ilgili 16'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'ne açılan davada 8 yıla kadar, cep telefonu hırsızlığıyla ilgili 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada ise 5 yıla kadar hapis cezası istendi.
Tutuksuz sanık Tuna N., çamaşır hırsızlığıyla ilgili yargılandığı 16'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada yaptığı savunmasında, "Suçlamalar doğru. Ancak ben o tarihte uyuşturucu kullanıyordum. Ne yaptığımı bilmiyordum. Şimdi uyuşturucu kullanmıyorum. Pişmanım" diye konuştu. Mahkeme, sanık Tuna N.'yi, 1 yıl 3 ay 25 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanık, daha önce de, 'silahla tehdit' suçundan 2.5 yıl hapis cezası aldığı için cezası ertelenmedi.
Kararın kesinleşmesi halinde cezaevine girecek Tuna N.'nin telefon hırsızlığı suçlamasıyla yargılamasına devam ediliyor.


Tuna N.: Nar