Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - KONYA'da Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan G., ilgi duydukları kadın sekreter Asuman S. yüzünden Doç.Dr. Celalettin Özdemir'i öldüren 30 yıllık eşi Prof.Dr. Ahmet G.'den tek celsede boşandı. Tutuklu bulunan Prof.Dr. Ahmet G., eşine 150 bin lira tazminat ve üniversitede okuyan 2 oğlunun eğitimleri bitine kadar aylık 1000'er lira eğitim masrafını ödeyecek.
Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı 54 yaşındaki Prof. Dr. Handan G.'nin eşi 2 çocuk babası 55 yaşındaki Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ahmet G., Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi 3 çocuk babası 42 yaşındaki Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i, ilgi duydukları fakültede sekreter olarak çalışan 1 çocuk annesi 35 yaşındaki Asuman S. yüzünden geçen 2 Haziran'da, odasında boğazından keserek öldürdü. Doç. Dr. Özdemir'in cesedi olaydan 2 gün sonra, kendisinden haber alamayan ailesinin fakülte yönetimini bildirmesi ve kilitli olan odasından koku gelmesi sonucu bulundu.
Olayın ardından Prof. Dr. Ahmet G., tutuklandı, 'Cinayeti iştirak' suçundan gözaltına alınan Asuman S. de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Taşeron firmanın personeli olarak çalışan Asuman S.'nin işine son verildi.
EŞİNİ KELEPÇELİ GÖRÜNCE AĞLADI
Prof. Dr. Handan G. de olayın ardından kadın sekretere olan aşkı nedeniyle cinayet işleyen eşi Prof. Dr. Ahmet G.'ye boşanma davası açtı. Konya 5'inci Aile Mahkemesi'nde bugün görülen davaya Prof. Dr. Handan G., 2 oğlu ve yakınlarıyla katılırken, tutuklu bulunan Prof. Dr. Ahmet G. de jandarma eşliğinde elleri kelepçeli olarak duruşma salonuna getirildi. Prof. Dr. Handan G., eşini elleri kelepçeli görünce gözyaşlarına hakim olamadı.
Prof. Dr. Handan G., duruşmada 150 bin lira tazminat ile üniversitede okuyan 2 oğlunun eğitimleri bitine kadar aylık 1000'er lira eğitim masrafı istedi. Prof. Dr. Ahmet G. de tazminat ve çocuklarının eğitim masrafını ödemeyi kabul etti. Ardından çift anlaşmaları olarak tek celsede boşandı.
Prof.Dr. Handan G., rektörlüğün de talebi üzerine kendi isteğiyle dekanlık görevinden istifa etmiş, ancak istifası YÖK tarafından kabul etmemişti.
İlk evliliğini 8 yıl önce yapan ve 45 gün evli kaldıktan sonra eşinin dava açması sonucu boşandığı belirtilen Asuman S., 4 yıldır evli olduğu ikinci eşi eczacı kalfası F.S. ile anlaşmalı olarak geçen pazartesi günü boşandı. Asuman S. eşinden nafaka ve her hangi bir mal talep etmedi, oğlunun da velayeti babaya verildi.

FOTOĞRAFLI