Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR Demokratik Kadın Platformu üyeleri, kadın cinayetlerini protesto etmek için oturma eylemi yaptı.  

İftar sonrası İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda toplanan Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyesi bir grup kadın 'Devlet kadınları korumuyor, erkekler öldürmeye devam ediyor' yazılı pankart açtı. Kadınlar yere koydukları pankartın yanına oturarak 'Kadın katillerine indirim değil ağır ceza', 'Şiddete karşı suskun değil öfkeli, yalnız değil örgütlü', ve 'Yaşasın kadın dayanışması' sloganı attı. Oturma eylemine geçen ay Eskişehir'de boşanma davaları süren eşi Tuncay Yalçın tarafından 10 yerinden bıçaklanarak öldürülen Yasemin Yalçın'ın kardeşleri Hatice Söylemez ile Serpil Biçergil de katıldı.   KADINLAR ÖLDÜRÜLMEYE DEVAM EDİYOR 
Eskişehir Demokratik Kadın Platformu adına basın açıklamasını Fatma Kurt yaptı. Öldürülen Yasemin Yalçın için toplandıkları söyleyen Fatma Kurt şöyle konuştu: "Bizler, Eskişehir'de şiddeti kabul etmeyerek kocasından boşanmak istediği için koruma altındayken öldürülen Yasemin'i anmak ve hesabını sormak için toplandık. Ayrıldığı kocası Yasemin'i, evden uzaklaştırması ve bu uzaklaştırmayı ihlal ettiği için yakalama kararı olduğu halde öldürüldü. Polis, yakalaması olduğu halde ayrıldığı kocasını tutuklamadığı için Yasemin öldürüldü. AKP hükümeti kadınları korumak, kadın katillerini cezalandırmak için çalışma yapıp yasa çıkarmak bir yana, var olan koruma yasasını dahi etkin uygulamıyor. Kadınlar öldürülmeye devam ediyor." KARDEŞİ ÖLDÜRÜLEN KADIN DA KONUŞMA YAPTI   Kardeşi Yasemin Yalçın'ın boşanma davaları süren kocası Tuncay Yalçın tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü belirten abla Hatice Söylemez de yaptığı konuşmada kadın cinayetlerini önlemek için gereken yasal düzenlemelerin yapılmasını istedi. Söylemez şunları kaydetti: "Kardeşimin hakkını ve kardeşim gibi olanların hakkını aramak için geldim. Devlet yok, polis yok. Sadece birkaç kişiden ibaretmiş bu ölenler. Vatanın, milletin evlatları değimli bunlar? Bunlar bizim kardeşlerimiz, bacılarımız analarımız değil mi? Hiç kimsenin başına gelmeyecek mi bir gün? Hiç kimse arkasında durmuyor bu ölenlerin. Her gün bir yeni ekleniyor. Nerede bu millet? Nerede vatan? Ben Türkiye'de yaşadığıma inanamıyorum. Bu kadar kadına düşmanlık olabilir mi? Neydi bunlar, suçları neydi? Ana olmak mıydı? Kadın olmak mıydı? Bilemedim ben hangi yerde yaşadığıma. Afrika'da mı yaşıyorum ben acaba? O kadar sinirli, öfkeliyim ki öfkem bir yerlere sığmıyor. Dağa mı çıksaydık. Kendi adaletimizi kendimiz mi verelim? Nerede kanun, nerede yasa? Yasayı istiyoruz yasa." 
Yapılan konuşmaların ardından kadınlar çeşitli sloganlar atıp oturma eylemlerini bir süre sürdürdükten sonra dağıldı. 

FOTOĞRAFLI