BURSA’da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kızlı erkekli kalıyorlar’ sözlerinin yeni kadın cinayetlerinin önünü açacağı gerekçesi ile protesto yürüyüşü yaptı.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri bugün, Bursa’da eşleri tarafından öldürülen Kadriye Menkeş, Çiğdem Çelik’nin aileleri ile birlikte Altıparmak Meydanı’nda ellerinde dövizler ve öldürülen kadınların fotoğrafları ile yürüdü. Platform Sözcüsü Elif Karan, kadın cinayetlerine karşı mücadele ettiklerini belirterek, “Dün öğrenci evlerine baskın yapıldığını gördük. Başbakan kadın cinayetlerini durduracağı, yaşam haklarını savunacağı yere ‘kızlı erkekli kalıyorlar’ diyerek yeni kadın cinayetlerine davetiye çıkartıyor. En gür sesimizle ‘AKP sussun kadın kurtulsun’ demek için buradayız. Hükümet kadın düşmanlığı yapmayı bıraktığında, katillere caydırıcı cezaları verdiğinde gerçekten sonuç alacağımıza inanıyoruz. ‘Devlet nerede ?’ diyen, kızları korunmadığı için öldürülen ailelerimizle buradayız. Devlet yüzünü kadın cinayetlerine çevirmeli. Valisi, bakanı, kızlı erkekli ev konusu için harekete geçiyorsa, kadınların yaşam hakları için hayli hayli teyakkuza geçmeli” dedi.
Altıparmak Caddesi’nden geçen tramvay hattı üzerinde yürüyen kadınlarla polis arasında kısa bir gerginlik yaşanırken, sloganlar atarak yürümeye devam eden 30 kişilik grup, Şehreküstü Meydanı’nda 1 saat oturma eylemi yaptı.