Ramazan EĞRİ / İSTANBUL, () Savcı olduklarını söyleyerek Sivas'ta bir kişiyi dolandırmak isteyen şüpheliler Kadıköy'de yakalandı. Sahte savcıların oyunu, 30 bin lirayı bankaya yatıran vatandaşın polis merkezine giderek 'adının geçtiği belirtilen terör operasyonu'yla ilgili bilgi almak istemesiyle ortaya çıktı.
Kendini savcı olarak tanıtan bir kişi, Sivas'ta yaşayan Sakin Berçin'i arayarak terör soruşturmasında adının geçtiğini ve çok acele Sivas Merkez'teki polis merkezine gitmesini istedi. Sahte savcı, yaklaşık 20 dakika sonra tekrar arayıp Berçin'e nerede olduğunu sordu. Berçin, polis merkezine gitmekte olduğunu söyledi. Telefondaki kişi, terör örgütüne karşı operasyona başladıklarını bundan dolayı da Sakin Berçin'in kendilerine 30 bin TL yatırması gerektiğini söyledi. Berçin, kendisine verilen hesaba 30 bin TL'yi yatırdı. Sakin Berçin daha sonra polis merkezine giderek yapılan operasyon ile ilgili bilgi almak istedi. Görevli polisler böyle bir operasyonun olmadığını belirtince dolandırıcılık ortaya çıktı.

PARA ÇEKMEYE GELİNCE YAKALANDILAR
Sivas Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, bankaya haber vererek paraya bloke koydurttu. Bir süre sonra Kadıköy Rıhtım'da bulunan bankaya şüpheliler gelerek 30 bin TL'yi çekmek istedi. Banka görevlileri durumu Kadıköy Asayiş Büro Amirliğine bağlı polis ekiplerine bildirdiler. Kısa sürede bankaya gelen polis memurları, vezne önünde bekleyen Servet B. 'yı gözaltına aldılar. Polis ekipleri dışarıda bekleyen Ali Cenk G. , Murat A. 'ı da gözaltına aldılar. 3 şüphelinin yapılan sorgulamalarında kendilerini Halil İbrahim T. Enes Ç. ve Enis B.'nin yönlendirdiğini söylediler. Gözaltına alınan toplam 6 kişi, Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.
Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Servet B., Enes Ç. ve Enis B. tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne konuldu.
(FOTOĞRAFLI)