Timur TARLIĞ/İSTANBUL, () KADIKÖY Meydanı’nda toplanan Liseli Öğrenci Birliği (LÖB) üyesi bir grup lise öğrencisi karnelerini yakarak eylem yaptı. Grup eylemin ardından olaysız dağıldı.

2013-2014 eğitim öğretim yılının son gününde karnelerini alan LÖB üyesi bir grup öğrenci Kadıköy Meydanı’nda toplandı. “Direnişte ‘pekiyi’yiz” yazılı pankart açan grup, “Yaşasın demoktarik lise mücadelemiz”, “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm”, “Sokakta özgürleş, LÖB’lerde birleş” diye slogan attı. Sprey boya ile yere “Bu karnelerde Berkin’in ahı var” yazan grup bir karneyi yaktı.

Grup adına bir öğrencinin okuduğu basın açıklamasında, “Bugün bu kirli düzenin verdiği karnelerle, yarın yapılacak olan elemeci, eşitsiz sınav sistemiyle kimse zekamızı, başarımızı ölçemez. Liseli gençler olarak bilimle, sanatla, edebiyatla sokakta özgürleşeceğiz, verdiğniz karneler bizim için yok hükmündedir. Asıl karneyi biz veriyoruz, çocuk katleden, çocuk gelinler, çocuk işçiler, geleceksizleştirilen gençler yaratan bu sistemi sınıfta bırakıyoruz” denildi.

Öte yandan, Kadıköy Altıyol’da toplanan Dev-Lis üyesi bir grup da karnelerini yakıp, halay çekerek eylem yaptı. Gruplar eylemlerinin ardından olaysız şekilde dağıldı.

(FOTOĞRAF)

 

(GK)