Tolga YANIK/KONYA, () - KONYA'da ilkokul 3'ncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki R.S., iddiaya göre, okula gittiği sırada tanımadığı ve "Ben senin amcanım" diyerek zorla otomobiline bindirmek isteyen kişinin elinden kurtulup markete sığındı. Gözyaşları içinde olayı polise anlatan küçük kız, güçlükle sakinleştirildi.
Olay, bugün saat 08.40'da merkez Selçuklu İlçesi Işıklar Mahallesi Tanyıldızı Sokak'ta meydana geldi. Orgeneral Bedrettin Demirel İlkokulu öğrencisi R.S., evinden çıkıp, aynı sokaktaki okuluna giderken, iddiaya göre 40 yaşlarında bir erkek "Ben senin amcanım" diyerek otomobile binmesini istedi. R.S. de "Ben sizi tanımıyorum. Siz benim amcam değilsiniz" diyerek, ayrılmak istedi. Bunun üzerine şüpheli tarafından zorla otomobiline bindirilmek istenen R.S., elinden kurtularak yakınlardaki bir markete sığındı.
Market sahibinin haber vermesiyle gelen polislere olayı anlatan R.S., "Bana 'ben senin amcanım' dedi. Ben de sizi tanımıyorum dedim. Sonra da kaçtım. Daha önce görmüştüm, ama kim olduğunu bilmiyorum'' dedi.
R.S., ailesi ve polis ekipleri tarafından güçlükle sakinleştirildi. Polis, verilen eşkal üzerine şüphelinin bulunması için çalışma başlattı.

TY(İA/AAA)(FOTOĞRAFLI)