Yaşar ANTER- Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde 52 yaşındaki K.D., teknesini kaçırdığı iddiasıyla hakkında şikayette bulunduğu 42 yaşındaki H.K.'yı, sokakta karşılaşmaları üzerine çıkan kavgada, karnından ve bacağından tabancayla yaraladı. K.D. gözaltına alınırken, sağlık durumunun iyi olduğu açıklanan H.K. tedaviye alındı.
Evli ve iki çocuk babası işadamı K.D., iddiaya göre, 'Sagapo' adlı 30 metrelik, gulet, mavi tur teknesini, işleterek kendisine olan 2 milyon lira tutarındaki borcu ödemesi amacıyla bir süre önce kayınbiraderi H.K.'ya verdi. Tur düzenleyen H.K., geçen süreye rağmen herhangi bir ödeme yapmadı. Demir'in şikayeti üzerine tekne, mahkeme kararıyla Bodrum Limanı'na bağlandı. Geçen 17 Temmuz'da H.K., iddiaya göre, teknenin çalışanları R.Ş. ve K.D. ile birlikte guleti limandan kaçırdı. Geçen zamana rağmen H.K.'nın telefonlarına cevap vermemesi ve guletin GPS'sinin kapatılması üzerine işadamı K.D., Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teknesinin çalındığı ihbarında bulundu. 4 Kabin ve 8 yolcu kapasiteli kayıp tur teknesinden en son 17 Temmuz'da Datça açıklarında sinyal alındığını belirten K.D., teknesini gören ve yerini bilenlerin sahil güvenliğe bildirmelerini istedi.
Geçen 29 Ağustos'ta yat, Yunanistan'a ait Rodos Adası'nda bulundu. Yat gerekli işlemlerin tamamlanması sonrası dün akşam saatlerinde Bodrum Limanı'na getirildi. Yata tekrar liman dışına çıkma yasağı konuldu. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda ifadesi alınan H.K., serbest bırakıldı.
YOLDA KARŞILAŞINCA KAN AKTI
Aralarında husumet oluşan K.D., kayınbiraderi H.K. ile bugün saat 11.20 sıralarında, Dr. Mümtaz Ataman Caddesi ile Ocak Sokak kesişimin de karşılaştı. İkili arasında başlayan yat tartışması önce sözlü tartışmaya ardından tekme ve tokatlı kavgaya dönüştü. Kavga anında belindeki 7.65 milimetre çapındaki ruhsatlı tabancayı çeken K.D., kayınbiraderi H.K.'ye üç el ateş etti. Karnından bir ve bacağından iki kurşunla yaralanan H.K., yanında bulunan ancak kavgaya karışmadığı belirtilen oğlu A.K. (18) tarafından hastaneye kaldırıldı. K.D. ise olay yerine gelen polise, tabancasıyla teslim oldu.
KENDİNİ KORUMAK ZORUNDA KALMIŞ
Gözaltına alınan K.D.'nin ilk ifadesinde, "Kayınbiraderimi iş ortağım yaptım. Bana ve şirketimize 2 milyon lira borcu vardı. Bu yatla çalışıp ödeyecekti. Ancak borcu her geçen gün arttı. Ben de bir buçuk ay önce yata seferden men kararı aldım. Limana bağladım. Ancak o yatı çalarak büyük ihtimalle Yunan adalarına götürerek satmak istedi. Kendisine günlerdir ulaşamayınca suç duyurusunda bulunmuştum. Yatı bulduk getirdik. Bu kez de bana borcunu ödemeyeceğine yatı vermeyeceğine yönelik iddialarda bulundu, ağır hakaretler savurdu. Bir de saldırınca kendimi korumak zorunda kaldım. Aksi takdirde akrabama böyle bir şey yapmak istemezdim" dedi. K.D.'nin işlemlerinin tamamlanması sonrası adliyeye sevk edileceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI