DİYARBAKIR'ın Hazro İlçesi kırsalında kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından kaçırılan 3 vatandaşın bulunması için operasyon yapan jandarma timleri, 1 ton esrar ve 1 Kalaşnikof tüfek ele geçirdi.
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı timleri, 17 Ağustos tarihinde Hazro İlçesi Çitlibahçe Köyünde meydana gelen 8 kişinin öldürülmesi ve 28 Ekim tarihinde Ormankaya Köyü'nden 3 vatandaşın kaçırılması olayı ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Hazro ilçesi kırsalında iki olayla ilgili operasyon yapan jandarma timleri şüphelilerin saklandıkları belirtilen ev ve arazilerde arama yaptı. Aramada, piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış yaklaşık bir ton esrar ele geçirildi.
Jandarma timlerinin arazide arama yapmaları sırasında eğitimli köpekler, bir noktaya tepki gösterdi. Yapılan incelemede kapalı bir çuval tespit edildi. Jandarma timlerinin uyuşturucu bulunduğunu sandıkları çuvalın içinden 1 Kalaşnikof marka piyade tüfeği, 1 şarjör ve 27 fişek çıktı.
Tüfeğin içinde bulunuduğu çuvalın daha önce esrar sevkiyatında kullanıldığını belirten güvenlik güçleri, köpeklerin bu nedenle tepki verdiğini söyledi.