Fehmi UMAN/MERZİFON (Amasya), () - DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde PKK'lılar tarafından kaçırılan Uzman Çavuş İlhan Çalışkan'ın Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde yaşayan babası 67 yaşındaki Aziz Çalışkan, "Oğlumun bir an önce kurtarılmasını istiyorum" diyerek yetkililerden yardım istedi.
Mardin'de görevli Uzman Çavuş İlhan Çalışkan, rahatsızlığı nedeniyle Erzurum'da hastanede tedavi gören eşinin yanına giderke otomobili dün saat 19.30 sıralarında, Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçeleri ile Bingöl yol ayrımındaki Karaçayır bölgesinde bir grup PKK'lı tarafından durduruldu. PKK'lılar otomobilini yaktıkları Uzman Çavuş Çalışkan'ı yanlarına alarak kaçırdı.
Olayın duyulmasının ardından bölgede operasyon başlatan güvenlik güçleri, Uzman Çavuş İlhan Çalışkan'ın yakılmış otomobilini buldu. Uzman Çavuş Çalışkan'ın kurtarılması için bölgede operasyon başlatıldı.
Uzman Çavuş Çalışkan'ın Amasya'nın Merzifon İlçesi Hacıballı Mahallesi'nde yaşayan ailesi, aldıkları haberle yıkıldı. Askeri yetkililer tarafından verilen haberin ardından fenalaşan anne 65 yaşındaki Sabiha Çalışkan, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Baba Aziz Çalışkan ise "Oğlumun bir an önce kurtarılmasını istiyorum. Yetkililerden yardım istiyorum. Her gün o bölgede birileri kaçırılıyor. Devlet büyüklerimiz bu konuya bir an önce çözüm bulsunlar. Oğlumu kurtarsınlar" diye konuştu.

FU(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)