PAKİSTAN’dan kaçak işçi olarak çalışmaya gelen 23 yaşındaki Muhamat Hüsain’i kaçırarak önce 20 bin dolar fidye isteyen daha sonra 600 dolara razı olan Pakistan, Bangladeş ve Türkler'in bulunduğu 7 kişilik çete çökertildi. Operasyon sırasında korkup elleri ve ayakları bağlı bir şekilde 2. kattan atlayan mağdur Muhamat Hüsain polis tarafından kurtarıldı. Muhamat Hüsain şüphelilerin kendilerine işkence yaptığını ve cinsel istismarda bulduğunu söylediği öğrenildi.
AĞABEYİ POLİSE HABER VERDİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 26 Aralık 2013'te başvuran Pakistan uyruklu Gülhan Hüsain (38) kardeşinin kaçırıldığını ve hayatı karşılığında 20 bin dolar fidye istendiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Gülhan Hüsain, “Pakistan’dan tanıdığımız bir kişi bizi telefonla aramıştı. Başakşehir bölgesinde yüksek maaşlı bir iş bulduğunu söylemişti. Gelip onu sözde işe götürmek için aldılar. Daha sonra Pakistan’da bulunan ailemizi arayıp 20 bin dolar fidye istemişler” dedi.
KAÇIRILDIGI MİNİBÜSÜN ÖNÜNDEKİ AMBLEM İPUCU OLDU
Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada güvenlik kameralarını incelemeye alındı. Muhamat Hüsain’in sözde işe götürülmek üzere bindirildiği minibüs tespit edildi. Plakası tam olarak görünmeyen minibüsün önünde bir güvenlik şirketine ait amblem bulunduğu tespit edildi. Polis bu güvenlik şirketine gittiğinde aracın bir süre önce bir kiralama şirketinden kiralandığını öğrendi. Bu kiralama şirketine yapılan baskında kaçırma işine katıldığı tespit edilen bir kişi gözaltına alındı.
OPERASYON SIRASINDA MAĞDUR 2. KATTAN ATLADI
Bu kişinin ifadesinden kaçılan Muhamat Hüsain’in Balat’ta bir evde tutulduğu öğrenildi. Polis evin çevresinde pusu kurdu. Sabah saatlerinde evden çıkan 4 kişinin yakalanmasıyla operasyon için düğmeye basıldı. Polis şüphelilerin yakalanmasının ardından eve girmeye hazırlanırken, 2. kattan bir kişi aşağı atladı. Elleri ve ayakları bağlı olan bu kişi operasyon yapan elinde silah bulunan sivil memurları görünce kaçmaya başladı. Ancak daha sonra gelenlerin polis olduğunu anlayarak kaldırıma oturdu.
ÖNCE 20 BİN DOLAR İSTEMİŞLER DAHA SONRA 600 DOLARA RAZI OLMUŞLAR
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerin Muhamat Hüsain’i kaçırdıktan sonra 20 bin dolar para istedikleri ancak aile ile pazarlık sonucu fidyeyi önce 1000 dolara düşürdükleri daha sonra ise 600 dolara razı oldukları tespit edildi.
MAĞDUR: BANA İŞKENCE YAPIP CİNSEL İSTİSMARDA BULUNDULAR
Poliste ifade veren mağdur Muhamet Hüsain kendisini kaçıran kişilerin ellerini ve ayaklarını bağladığını üzerinde sigara söndürerek kendisine işkence yaptığını söyledi. Muhamet Hüsain kendisini kaçıran kişilerin kendisine cinsel istismarda bulunduğunuda anlattığı öğrenildi.
Gasp Büro Amirliği'nde ifade veren şüphelilerin kaçırma ve işkence iddialarını kabul etmedikleri öğrenildi. Şüphelilerden birinin ise kaçırdıkları Muhamat Hüsain'in mont ve ayakkkabısını giydiği öğrenildi. Şüpheliler polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildiler.