Tuncel YILMAZ/AYVALIK (Balıkesir), () - BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi açıklarında yabancı kaçakları taşıyan lastik bir bot battı. Bottaki 17 kaçaktan 12'si kurtarılırken, 2'si kadın 4'ünün cesedine ulaşıldı, 1 kisi ise kayboldu.
Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, bugün saat 03.00 sıralarında, Badavut sahili açıklarında denizde yüzen kişiler olduğunu farketti. Ekipler, bunların yanlarına gittiklerinde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan kaçakları taşıyan ahşap teknenin battığı belirlendi. Suda bitkin haldeki 12 kaçak kurtarılırken, yüzme bilmedikleri öğrenilen 2'si kadın 4'ünün cesedi bulundu.
Kaçakların ifadelerinden uyruğu belirlenemeyen 1 kişinin kayıp olduğu belirlendi. Kayıp  kişinin bulunması için ise çalışmalar sürerken, Afganistan ve Eritre uyruklu birer kadın ve erkeğe ait cesetler Ayvalık Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Kurtarılan 11 Eritreli ve 1 Afgan kaçak ise Küçükköy Jandarma Karakolu'nda götürüldü.
Burada ifadeleri alınan kaçaklar, Ayvalık Devlet Hastanesi'nde sağlık muayesinden geçirildikten sonra sınır dışı işlemlerinin gerçekleştirilmesi için Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Kurtarılan kaçaklardan bazıları ölen yakınları ve arkadaşları için morgun önünde gözyaşı döktü.

FOTOĞRAFLI