MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nden kaçakları Yunanistan'ın İstanköy (Kos) adasına götürecek sürat teknesinin kaptanı, organizasyondan bir saat önce muhabiri tarafından görüntülendi. Teknenin başında kaçakları bekleyen organizatör uluslararası sularda Türk sahil güvenlik botu tarafından 12 kaçak ile birlikte bir saat sonra yakalandı.

İstanbul'dan otobüslerle Bodrum'a gelen 12 Suriyeli kaçağın Bitez Beldesi Sarnıç Burnu'ndan 7 metrelik 'Sea' isimli sürat teknesi ile 5 mil uzaklıktaki Yunanistan'a ait İstanköy adasına geçeceği ihbarını alan güvenlik güçleri harekte geçti. Karadan polis, denizden de sahil güvenlik ekipleri takibe başladı. Dün saat 19.00 sıralarında başlayan operasyon öncesi kaçakları bekleyen 30 yaşındaki organizatör E.B. Sarnıç iskelesinde tarafından görüntülendi.

Sürat teknesine bindirildikten sonra denize açılan grubu Bitez açıkları Çelebi Adası yakınlarında sahil güvenlik ekipleri tarafından durduruldu. Aralarında 2'si kadın 12 Suriyeli kaçak ve kaptan E.B.'nin de bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Kaçakların yurt dışına çıkmak için kişi başına 2 bin dolar ödedikleri öğrenildi. Kıyafetleri modern turistleri aratmayan kaçakların Yunanistan üzerinden İtalya'ya gitmek istedikleri ortaya çıktı.